DIY: Orly Smartgels

Nagellak en ik hebben een haat-liefde verhouding sinds ik werk. Vroeger vond ik het heerlijk om elke avond er een uurtje mee zoet te zijn. Mijn nagellak zag er dan ook steeds feilloos uit. Nu ik een eigen huishouden heb, telt elk uurtje. En dan zet ik me daarna liever in de zetel met vriendlief dan naar boven te trekken voor m’n nagels – hij vindt dat het stinkt. Ik liep bijgevolg geregeld een week – of zelfs langer, shht – met afgebladderde nagels rond. Insert de Orly Smartgels. Ik had ze al vaak opgezocht, maar vond nooit echt een goede review. Tot ik op een dag in de Di stond en ze gewoon mee nam.

Orly Smartgel set

Je koopt ze voor de eerste keer in een kit vorm. De led-lamp, een kleurtje en een set met een remover, cleanser, cuticle oil, een tip base, base + top coat, een mega handige tool voor je nagelriemen naar achteren te schuiven en om de lak er achteraf af te halen en een twintig tal watjes in een zakje. Je bent best wel een hap kwijt uit je budget. Maar het is het waard! Het concept is simpel: je zorgt dat je nagelriemen mooi naar beneden geduwd zijn en kuist je nagels met de cleanser zodat ze vetvrij zijn voor de hechting. De cleanser is eigenlijk niets meer dan een gewone nagellak remover zonder aceton, dus die moet je niet per se van Orly zelf kopen.

orly orange sorbet

 

Stap 2 is zorgen voor een goede basis. Je brengt een extra basis aan op de tippen van je nagels en houdt ze 30 seconden onder de lamp. Deze heeft een automatische timer. Als hij een keertje piept zit je aan 30 seconden, als het licht weer uit gaat heb je er 60 achter de rug. Poepsimpel. Vervolgens breng je een laag base coat aan, let op dat je niet over je nagelriemen lakt, en weer 30 seconden onder de lamp. Hetzelfde voor de kleuren uiteraard. Je brengt zoveel laagjes aan als je wil, zolang je ze telkens tussendoor maar onder die lamp houdt. Orly zegt 30 seconden voor lichte kleuren en een minuut voor donkere. Ik doe ze er altijd een minuut onder voor de zekerheid. Je werkt af met een top coat en kuist je nagels nog een keer af met de cleanser. Anders blijft er een soort plakkerig residu achter. Al bij al na een beetje oefening ben je na 20 minuutjes klaar, en kan je twee weken zorgeloos verder…

Orly Catch The bouquet

Nu ja. Misschien als je nooit de afwas doet, niet heel de dag moet typen en steeds netjes de schaar gebruikt om plastic verpakkingen te openen. 😉 Ik doe er uiterlijk 1,5 week mee. Dan beginnen de randjes aan mijn nagelriemen een beetje te lossen en dat vind ik vervelend. Als je er af blijft haal je weldie twee weken, maar ik ben een prutser. Je krijgt ze er dan ook gewoon afgepeld als je wil. Stiekem doe ik dit dan al reeds door de dag. Maar eigenlijk is dit niet goed voor je nagels. Je hoort ze 5 minuten in de remover te soppen en dan kan je ze er gemakkelijk af halen met de tool. Werkt overigens prima.

Het pakket is best duur. 59,95 euro voor de led-lamp en nog eens hetzelfde voor de starterset. Vervolgens heb je nog eens een kleur nodig aan 14,95 euro per stuk. Maar je hebt wel een semi-gel polish in de plaats en als je hiervoor telkens naar de nagelstyliste moet, ben je na een paar weken al uit de kosten. 😉 Alles is overigens uitsluitend te koop bij Di.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s